Glöm inte bort extraljus på bilen

Trivs du i naturen och mer än ofta kör långt med bilen för att campa eller leva friluftsliv? Då gäller det att ha rätt utrustning både med i packningen och på bilen. Att sätta extraljus på bilen är något du alltid bör prioritera.

Men varför är det viktigt med extraljus? Vilka är fördelarna i jämförelse med när du kör utan extraljus? Häng med för att lära dig mer!

Extra ljus för mörker och trötta ögon

Car with xenon headlights fast drive on road at nigh
Car with xenon headlights fast drive on road at nigh

Du som gillar att vistas i skog och mark eller kanske arbetar i naturen vet säkert att det sällan är perfekta förutsättningar för att ta sig dig med bil. Tvärtom behöver du i regel köra längre sträckor på mindre trafikerade vägar och ofta utan vägbelysning. Just därför är det särskilt viktigt att utrusta bilen med trygg och säker belysning. Hos Extraljuskungen kan du köpa extraljus till alla typer av fordon direkt online. Här hittar du LED extraljus, men även praktiska ljusramper som ger dig bättre sikt och en tryggare körning.

“Genom att montera extraljus förlängs och breddas helljusets ljuskägla.”

När du använder extraljus på bilen reducerar du risken för krock med vilt eller ett oväntat möte med ett annat fordon. Fördelen med LED-extralampor från Extraljuskungen är att de håller länge, ger optimal ljusstyrka samt är energisnåla.

Godkända extraljus

Alla extraljus som är E-godkända enligt EU:s krav får användas fullt ut på svenska fordon. Är du osäker på vad som gäller vid besiktning kan du höra med din verkstad. De vet vilken typ av montering av LED-extraljus som kräver ombesiktning. Tänk dock på att det är du själv som ansvarar för att bilen är kontrollbesiktad, därför bör du alltid säkerställa att din bil uppfyller alla krav.